(460 puan) tarafından
SLR ve DSLR neyin kısaltmasıdır, açılımı nedir, anlamı nedir?

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy
(660 puan) tarafından

SLR: Açılımı Single Lens Reflex tir. SLR (single-lens reflex) makineler objektifi değiştirilebilen filmli fotoğraf makineleridir. Objektiften gelen ışığın bir ayna ya da ayna + prizma sistemiyle bakaca yansıtıldığı fotoğraf makinesi sistemidir. Hem kadrajlama hem de çekim için ışığın içinden geçerek pozlanması bu objektiften gerçekleşir. SLR sistemde imaj film üzerinde oluşturulur.

DSLR: Modern SLR sistemlerinde imaj sayısal  algılayıcıda oluşturulur ve bu sistemlere DSLR denir (Digital SLR). Görüntüler filmle işlenir ve tab edildikten sonra izlenebilir. DSLR ( digital singe-lens reflex) makineler yine objektifi değiştirilebilen kameralardır. Görüntü dijital teknoloji ile işlenir ve anlık olarak izlenir. Bu yönü SLR makinelere göre büyük avantaj sağlar. İstenilen görüntü alınana kadar çekim yapılabilir. Ayrıca vizörde görünen
kare aynen alınır. DSLR ve SLR arasındaki diğer bir önemli fark ise DSLR makinelerin bir çoğunda video çekim olanağı varken, SLR makinelerde video kayıt özelliği yoktur.

...