Nasıl Yapılır kategorisinde (340 puan) tarafından
tarafından yeniden kategorilendirildi
Kar fotoğrafları çekmenin püf noktaları nederdir?

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

+2 oy
(415 puan) tarafından
Kar fotoğrafından kasıt karlı manzara fotoğrafı ise makine manuel modda olmalıdır otomatik modlarda makine kardan yansıyan ışığı yoğun ışık olarak değerlendireceğinden düşük değerlerde çeker ve fotoğraf karanlık çıkar. Aynı zamanda manuel fokus kullanılması da tavsiyemdir.

Eğer kasıt tek bir kar tanesi fotoğrafı ise; önce makro çekim tekniği iyi bilinmelidir makro çekim için makro lens, uzatma tüpü ya da ters bağlantı aparatı kullanılabilir. Bunlardan biri ile kar tanesi fotoğrafı çekilebilir. Kar tanesini yere yağmış kar içerisinden kar alıp çekemezsiniz havada yağarken tane tane yakalamanız lazım. Kar tanesi çok narin dağılabilen ve hemen eriyebilen bir şeydir. Soğuk bir metal üzerine kumaş bir bez serin(kadife kumaş karın tutunması açısından faydalıdır) daha sonra kar tanesini havada yakalayın ve kumaşı kar düşmeyen bir yere koyun (aksi takdirde çekmek istediğiniz taneciğin üzerine yeni kar taneleri düşüp fotoğrafı bozacaktır.) karı erimeden yakalamak için hızlı bir şekilde çekin.
+1 oy
(193 puan) tarafından
Kar fotoğrafı çekmek için; fotoğraftaki karın kapladığı alana göre fotoğraf makinası pozometresi 2 stop kadar hata yapar. Beyaz olan kar fotoğrafta gri olarak çıkar. Yapmamız gereken, ölçümden sonra çekerken diyaframı 2 stop açmaktır. Yani 16 diyaframsa 8 diyaframa indirmektir. Bu düzeltmeyi ölçüm yaptıktan sonra makinanın üstündeki ( +/-) tuşundan telafi yapabiliriz. Çok parlak alanlarda (+) telafi modunu kullanarak beyaz dengesini oluşturabiliriz. Koyu alanlar içinde (-) telafi modunu kullanarak beyaz dengesini oluşturabiliriz.
...